OVER LELIEPROJECT

Lelieproject begeleidt en ondersteunt mensen, groepen en organisaties die willen 'doen wat klopt'. We werken vanuit veranderkundige kennis als adviseur of facilitator. 


Onze klanten werken in zeer diverse rollen in de klimaattransitie en het onderwijs.

Lelieproject is een kleine pionierende organisatie, opgericht in 2021 door Suzanne Pepping. We werken als een netwerk van experts en facilitators. 


Lelies zijn een symbool bij geboorte en bij sterven, twee ultieme momenten van transformatie. Ook symboliseert de lelie directe kennis: diep inzicht dat van binnenuit ontstaat. 

Dit gecombineerd met het praktische, nuchtere en aardse woord 'project', is waar Lelieproject voor staat: het realiseren van onomkeerbare transformaties met een praktische inslag.OVER DE PROFESSIONALS

Suzanne Pepping (1980)- Oprichter, expert in transformatie van mens en samenleving

 

Suzanne is Veranderkundige en adviseert en faciliteert mensen en organisaties die willen 'doen wat klopt'. Dit doet ze in adviestrajecten en persoonlijke reflectiegesprekken. Ook verzorgt ze als spreker Peptalks op themadagen en scholingsdagen.

Naast haar werk vanuit Lelieproject is ze facilitator van de Deep Changemaker Circles bij de Deep Change Academy, een traject gericht op het vergroten van persoonlijk leiderschap en impact voor mensen die werken in de klimaattransitie. Ze is ook verbonden aan Het Governance Bureau, van waaruit ze adviseert en faciliteert bij bestuurlijke vraagstukken en ontwikkelvragen in het onderwijs. Als lid van de Raad van Toezicht is ze ook in het primair onderwijs betrokken. 


'Mijn werk in deze diverse rollen en op diverse plekken, geeft me de gelegenheid om kennis over veranderkunde en van ontwikkelingen in organisaties en het onderwijs te delen en te verbinden. En ook om mensen en ideeën met elkaar in contact te brengen en te versterken. Het is fantastisch om te werken met de pioniers die vooroplopen in de klimaattransitie en het onderwijs.'


Haar achtergrond is bedrijfswetenschappen. Ze leerde over transformatieprocessen in de school van Michaël Derkse, die pionier en expert in transformatie was en een bevlogen leraar. Suzanne schoolde zich verder vanuit diverse oude wijsheidstradities en Deep Ecology.

Na functies als organisatieadviseur en leidinggevende begon ze haar eigen onderneming in 2011 en richtte ze in 2021 Lelieproject op.


Ze woont in Leersum met Gerben en met haar twee dochters. Van daaruit loopt ze regelmatig de bossen in, omdat de natuur een grote inspiratiebron voor haar is. 


PS Wil je haar boeken voor een Masterclass of een Peptalk, of contact over jouw vraag? Bel gerust

'De tijd waarin we leven is enorm uitdagend en interessant. Confronterend ook. Als we niet opletten, leven we op de automatische piloot zonder te beseffen wat in onszelf en om onsheen gaande is. De ecologische crisis is een uitdaging van jewelste én een heldere spiegel. Met mijn kennis van transformatie faciliteer ik de mensen, leiders en strijders die verschil willen maken in de klimaattransitie en (duurzaam) onderwijs.'

'Blijven staan in lastige situaties, dat is wat ik doe en wat ik mogelijk wil maken. Zodat er beweging kan ontstaan.


Ik wil mensen raken in hun verlangen, want vanuit daar komt beweging. En zo kunnen we we stepping stones voor de toekomst maken. Zelfs als de situatie erg complex is.'

Myrthe Westendorp (1981)-

Veranderkundige, organisatie adviseur en interim managerMyrthe's motto is: Ik maak mijn werk van waarde. Ze begeleidt met Suzanne de masterclass Transformatiekunde.

 

Myrthe werkt vanuit Corion B.V. aan interim opdrachten en wil met alles wat ze doet bijdragen aan een duurzame samenleving. Zodat we uiteindelijk ook iets wezenlijks kunnen betekenen voor de mens en onze leefomgeving. Via haar kennis van transformatie bouwt zij in complexe opdrachten (overheid) aan uitkomsten waarbij stepping stones worden gelegd voor de toekomst. Je kunt haar ook een toekomstbouwer noemen. In de kern gaat het haar er om dat mensen werkelijk geraakt worden in hun verlangen en vanuit dit verlangen in beweging kunnen komen.

 

Myrthe heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen met als afstudeerrichting democratie, mensenrechten en rechtvaardigheid. In de afgelopen 15 jaar heeft zij ervaring opgedaan als project- en programmamanager en later steeds meer als organisatieadviseur en procesbegeleider in opdrachten voor de overheid.

 

Haar verlangen naar werkelijke transformatie en rechtvaardigheid heeft haar bij de innerlijke school van Michaël Derkse gebracht. Daar heeft zij geleerd transformatie in de praktijk toe te passen en wezenlijke veranderingen in gang te zetten. Deze toegepaste transformatiekunde is wat haar dagelijks in beweging brengt. Licht brengen waar het donker is en daar in volle aanwezigheid blijven staan kenmerkt haar werk.

 

 

Bart Budding - Baken in complexe processenVan jongs af aan kijk ik met verwondering naar de wereld om mij heen.

Hoe gedragen mensen zich, wat drijft hen of houdt hen tegen, waar draait het om? Ik heb zo geleerd om waar te nemen en te kijken naar wat er is en wat ontbreekt.

In mijn jeugd was ik onder de indruk van de rapporten van de Club van Rome. Voor mij was het heel logisch dat er grenzen zitten aan de groei. Het verbaasde me dat de wereld om mij heen desondanks doordraaide, alsof er niets aan de hand was.

Sindsdien ben ik ‘wakker’ en hou ik me bezig met de grote globale opgaven.

Opgaven die in mijn beleving vooral betrekking hebben op onszelf, op ons bewustzijn, op ons handelen.


Nog steeds boeit de vraag wat mensen drijft en waar het om draait. Nu in een veel ruimer perspectief - hoe kunnen we met z’n allen samenleven in een gezonde wereld? Dit roept vragen op over wie ik ben, in relatie tot de ander en de wereld om mij heen. Daar hou ik me graag mee bezig: er zijn, waarnemen, benoemen, confronteren, verbinden, betekenis geven.

Alles willen doen om mijzelf en de mensen om mij heen meer bewust te maken wie we zijn en wat ‘we’ te doen hebben met elkaar.


Stoppen met doorgaan. Stilstaan om te merken wat er geboren wil worden. Om vervolgens te kunnen handelen. 

Daarbij herinner ik mezelf regelmatig aan mijn levensmotto: “de grootste stappen vooruit, zet ik opzij”.

Leuk om samen op stap te gaan!

 

Edith de Vries - Leraar van leraren


Edith is er. Ze kijkt naar wat in dit moment nodig is om een situatie of een mens een positieve impuls te geven. 

Edith leidt docenten op en begeleidt studenten aan de Stenden Hogeschool. Vanuit haar eigen onderneming 'School voor Leraren', geeft ze trainingen Stevig voor de Klas en begeleidt ze inspiratieweken voor docenten. Daarnaast begeleidt ze mensen één op één als het klopt. 


Manu Busschots - Klimaatpsycholoog en (team)coach 

 

Manu is klimaatpsycholoog, (team)coach en oprichter van De Ondersteen, Klimaatgesprekken en de Deep Change Academy. Hij startte in 2020 de Deep Changemaker Circles, voor duurzame doeners en nodigde Suzanne Pepping uit om de circles samen te ontwikkelen en begeleiden. Zo ontstond een mooie samenwerking. Inmiddels is de Deep Change Academy enorm gegroeid. Lees hier meer over de Deep Changemaker Circles.

TESTIMONIALS

HET ECHTE LEVEN


Werken met Suzanne is werken in en met het échte leven. Waar ik nogal de neiging heb om te gaan denken en analyseren, daar kan Suzanne me door een welgemikte vraag weer zachtjes met beide voeten op aarde laten landen. Haar oogopslag en glimlach geven vertrouwen, om de moeite die me dat kost niet uit de weg te gaan. We hebben het over het ‘leven leven zoals het is’. We zijn daarin allebei ‘op weg’. Het biedt houvast om te zien dat Suzanne meeloopt en ook haar eigen twijfel en zoeken met me deelt. Gelijkwaardig kijken we naar wat voor en in ons ligt - er is geen coach en coachee. Als het klopt is er uitwisseling van mens tot mens. Dat is waar het mij om gaat in alle relaties. Suzanne is voor mij daarbij een zeer professionele gids en medemens.

Bart (Adviseur en projectleider)


Bart B.

- Adviseur / Projectleider Regeneratieve Landbouw en Water

PASSIE EN WIJSHEID


"De eerste keer dat ik Suzanne ontmoette maakte ik een epische fout. Ik beoordeelde haar eerst op haar uiterlijk. Petit en ingetogen. Maar, man, wat zat ik er naast!! Er bleek een powerhouse met humor en gigantische berg kennis voor me te staan. Ze gaf me “taal” voor het deel in mij die niet kon praten en tegelijk zo’n groot deel van mij was. Alsof ik een prothese heb gekregen om te kunnen lopen. Haar hartelijkheid, eerlijkheid en wijsheid zijn niet alleen een verrijking van mijn leven, maar een verrijking voor de wereld. Suzanne heeft passie voor de wereld. In deze context is “passie” bedoeld als afgeleide van het Latijnse woord pati wat letterlijk lijden betekent. Dat je zelfs bereid bent te lijden voor dat waar je in gelooft en/of van houdt. En bereid is ze.

Ze ziet, voelt en weet hoe de samenhang in de wereld is. Heeft gigantisch veel kennis, weet wat er nodig is én is wetenschappelijk opgeleid tot Veranderkundige. Dat is hard zwemmen tegen de algemene stroming in. En dat doet ze. Met zoveel liefde, vertrouwen en toewijding.

Ik kan niets anders dan dankbaar zijn dat Suzanne mijn pad heeft gekruist! Mocht je het geluk treffen ook haar pad te kruisen, glimlach ik nu vast, omdat ik weet wat voor bofkont je dan bent! "


Marjan van Dongen

- Directeur